Efter branden- nu rivs Pingstkyrkan

Det var i november i fjol som Pingstkyrkan i Hok började brinna och tog sådan pass stor skada att det inte sedan dess har gått att använda kyrkan. Därför är det nu bestämt att kyrkan kommer att rivas för att ge plats för att bygga upp en ny. 

Det var söndagen den 1 november efter gudstjänsten som Pingstkyrkan i Hok fattade eld. Ingen kom till skada, men kyrkan blev svårt bränd och har inte kunnat användas sedan dess. 

Det har under en längre tid varit osäkert om kyrkan skulle byggas upp på nytt igen, men nu har församlingen beslutat att de ska bygga upp kyrkan på nytt.
– Vi håller på och tittar på hur kyrkan ska bli när vi bygger upp den, berättar församlingens ordförande Tony Allansson.

Efter branden har pingstförsamlingen lånat en lokal av Alliansförsamlingen i Hok. Redan innan branden samarbetade församlingarna, bland annat firar de gudstjänst tillsammans en gång i månaden.

Pingstförsamlingen tänker i framtiden när kyrkan har byggts upp igen, att kyrkan ska kunna hyras ut och användas av fler Hokbor. 
– Det skulle vara bra för Hok för det finns inte så många samlingslokaler här, säger Tony Allansson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.