Skulle få knark på posten- nekar helt till brott

Det var på Arlanda i november 2014 och januari 2015 som tre brevförsändelser beslagtogs och i breven låg det narkotika. De tre brevförsändelserna var ställda till 24-åringen och hans adress i Värnamo. 
Vid den tidpunkt då breven beslagtogs bodde 24-åringen ensam i en lägenhet med samma adress som adressen på försändelserna. 24-åringen har själv sagt att hans brevlåda är placerad tillsammans med andra brevlådor och att hans saknar lås.

I de tre olika breven fann man narkotikapreparaten amfetamin, kokain och MDMA. 

Misstänker vännerna
24-åringen har förnekat att han beställt narkotikan eller ens känt till det. Han har uppgett att det har förekommit att kamrater har varit hemma i hans lägenhet och att vid ett tillfälle sa en kamrat till honom att han ville beställa ”röka” hem till 24-åringen. Kamraten gjorde aldrig någon beställning, men han misstänker att någon annan av hans vänner beställde narkotika den gången de befann sig i 24-åringens hem. 
Han berättar också att han sedan slutade umgås med de här personerna. 

Stark bevisning
Trots att mannen nekar, menar tingsrätten att bevisen som finns ändå talar starkt för att 24-åringen faktiskt har beställt narkotikan. För på samtliga tre brev står hans för- och efternamn, samt hans adress. Och om det inte är han som har gjort beställningen på egen hand, så är det mycket troligt att han har gjort det i samförstånd med någon annan. 

Inte troligt
Rätten anser att det är mindre troligt att någon skulle ha beställt narkotikan (som för övrigt var en rätt stor mängd), utan att 24-åringen skulle vara medveten om det.
Dessutom har polisen kort efter att man beslagtog breven på Arlanda, sökt igenom 24-åringens lägenhet och hittat diverse narkotikapreparat och detta vittnar om att han själv brukar.

Räcker för fällande dom
Därför anser rätten att 24-åringen ska fällas för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott och han tilldöms nu ett fängelsestraff på tio månader.
Narkotikabrottet erkänner han sig begått, men han menar vara helt oskyldig vad det gäller smugglingen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.