Utbetalningar från jordbruksverket

Det är denna veck som jordbruksverket börjar betala ut 2015 års ersättning för ekologisk produktion samt ersättning till de lantbrukare som ställer om till ekologisk produktion. Som lantbrukare får man 85 procent av det totala beloppet utbetalt i form av en delutbetalning. 

Totalt 350 miljoner
– Sammanlagt handlar det om drygt 110 av totalt 350 miljoner kronor som betalas ut denna vecka till 1300 lantbrukare. Utbetalningarna görs sedan löpande varje vecka fram till slutet av april, enligt den plan som vi lagt, och vi räknar då med att alla ska ha fått sin delutbetalning, säger Gunilla Paulsson-Lindberg, chef för Jordbruksverkets stödärendeavdelning, i ett meddelande. 

Öka ekologisk produktion
På jordbruksverkets hemsida nämner man att ersättningarna ska öka den ekologiska produktionen. Lantbrukare som har eller ställer om till ekologisk växtodling eller djurproduktion kan få ersättning. 

Goda miljöeffekter
Syftet med ersättningarna är att öka den ekologiska produktionen för att på så sätt få goda effekter på miljö, klimat, djurhälsa och landsbygdsutveckling.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.