Polishunden Grym fångade knarksmugglare- här är hans berättelse

Har ni också undrat hur livet som polishund kan vara. Om svaret är ja, kommer den här berättelsen göra er mycket belåtna. För polishunden Grym berätta om när han tog fast en knarksmugglare som körde runt i en bil med 400 kilo narkotika. 

Polisen i Värnamo har länge varit mycket aktiva på Facebook och tidigare under dagen delade en kollega med sig av sin berättelse- polishunden Grym.
Läs Gryms berättelse som hans poliskollega har skrivit, om när han en natt jagade en knarksmugglare som blev så pass rädd att han kissade ner sig när han fick syn på Grym. 

En dag på jobbet
”Jag är Grym, polishund i polisområde Jönköping sedan 2013. Jag är nu 5 år gammal och drar runt på min husse hela dagarna.

Varit med om mycket
Jag har fått vara med om mycket trots att jag inte hunnit vara polishund så länge och husses kollegor brukar säga att han har lika bra ”busnos” som jag, men det håller inte jag med om, jag är ju Grym!

Misstänkt förare i bil
Hur som helst så kommer jag inte att glömma en natt när husse körde runt mig i Skillingaryd. Plötsligt fick husse för sig att en bil som avvek från Statoil verkade vara misstänkt. Husse ökade farten och kom till slut ikapp bilen vid Klevshult.

Ett jobb för Grym
Gärningsmannen försökte, mot bättre vetande, köra ifrån husse men det gick sådär. Det slutade med att den flyende körde av vägen och sprang från bilen. Husse trodde en sekund att han skulle kunna springa ikapp gärningsmannen men insåg tämligen omgående att detta var ett jobb för Grym! Jag sprang som en tok och kom snabbt ikapp mannen som, tyvärr inte, verkade tycka om mig. Jag skällde högt och ihärdigt vilket fick mannen att skrika som en besatt och sparka mot mig. Husse har lärt mig att det under dom förutsättningarna finns möjlighet att använda tänderna- vilket jag gjorde!

Hade 400 kilo narkotika
Husse hjälpte mig och sen fick vi veta varför mannen var så angelägen om att försöka komma undan, i bilen hittade husse nämligen 400 kilo kat! Det bästa av allt var ju att gärningsmannen visade sig vara så rädd för mig att han behövde nya byxor.”

Hoppas på en trevlig påsk
Polisen i Värnamo och Grym vill också skicka en påskhälsning till alla er där ute:
– Vill önska Er alla en riktigt Glad Påsk och härlig ledighet till er som får vara lite långlediga. Polisen kommer att jobba på som vanligt och vi laddar lite extra för den här helgen då vi av erfarenhet vet att påskafton brukar vara den dagen på året då arbetsbelastningen är som högst i vårt län!

Du har väl inte missat Polis-Lasses påskhälsning i den nya storfilmen från Jönköpingspolisen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.