Satte sig i bilen och körde med 2,48 promille i blodet

Den 42-åriga kvinna från Smålandsstenar var i början av september förra året ute och körde på riksväg 26 mellan Smålandsstenar och Gislaved. Något om hon i förhör menar att hon inte minns. Hon minns bara att hon var hemma i sin bostad och talade med sin före detta sambo och sedan vaknade hon upp på sjukhuset. Men innan hon vaknade upp på sjukhuset ska kvinnan alltså ha framfört en bil när hon hade 2,48 promille i blodet. 

Bilen ryker
En polis hittar den 42-åriga kvinnan sittandes i förarsätet i en bil och det ryker om fordonet. Polisen har i förhör berättat att bilen stod utanför vägen. 

42-åringen berättar att hon ska ha druckit en eller några flaskor vin under dagen och på kvällen. 

Trovärdig polis
Tingsrätten bedömer polisens berättelse som trovärdig och då väderförhållandena den här kvällen var goda, är det inte rimligt att bilen ska ha sladdat och stått utanför vägbanan på grund av det. 
Kvinnan döms därför för grovt rattfylleri, då alkoholen i hennes blod uppgick till över en promille (en promille är gränsen för grov rattfylleri).

Ska genomgå behandling
Kriminalvården har föreslagit att påföljden ska bestämmas till skyddstillsyn och att kvinna ska genomgå behandling för sina alkoholproblem. Kriminalvården menar också att kvinnan är fullt kapabel att utföra samhällstjänst och menar därför att det vore en lämplig påföljd. Något som tingsrätten rättade sig efter och straffet blev alltså skyddstillsyn, 60 timmars samhällstjänst, samt behandling. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.