Tonårsgäng åtalade för en lång rad brott

En 18-åring och två 17-åringar åtalas nu för bland annat skadegörelse och grov stöld efter att de vid minst tre tillfällen ska ha tagit sig in olovligen i flera byggnader och stulit föremål och krossat fönster. 

De tre killarna är allesammans från Gislaved och åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för stöld, grov stöld, skadegörelse, samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Killarna har i slutet av november i fjol olovligen trängt sig in hos ett företag i Gislaved. Där har de tagit verktyg och en fjärrkontroll till ett okänt men ej ringa värde. Killarna försökte också ta och bruka två personbilar som tillhörde företaget. 

Gänget ska också, enligt åtalet ha brutit sig in minst tre gånger under en tiodagarsperiod i olika byggnader, däribland ett bostadshus i Gislaved och där olovligen med tillägnelseuppsåt tagit golfklubbor, en kikare, en guldring och en luftpistol. I samband med inbrotten och stölderna har de slagit sönder fönsterrutor, speglar, handfat, inredning och inventarier samt hällt ut vätska och matvaror på golven.

Åklagaren yrkar på att de tre killarna vardera ska utbetala drygt 3 000 kronor till det drabbade företaget, där de tillgrep verktyg och försökte bruka företagets bilar. 
Det är oklart vad målsäganden som fick sin bostad förstörd, har yrkat på i eventuellt skadestånd. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.