Man utvisas efter att ha våldtagit kvinna

Den 29-åriga mannen träffade i början av 2015 en kvinna bosatt i Värnamo kommun efter att de hade haft kontakt på en dejtingsida. kvinna har i förhör berättat att hon mådde dåligt psykiskt och berättar också att mannen efter att de dejtat några gånger, flyttade in hos henne, detta mot hennes vilja. Men mannen menar att kvinnan hade erbjudit honom att komma och bo med henne. 

Hade sex mot in vilja
Under den tid som hon träffade mannen, ville han ha sex. Själv var hon inte så intresserad. Hon gick dock oftast honom till mötes och de hade sex i den omfattning som han ville. Anledningen till att hon accepterade det var att hon kände sig rädd för honom och orolig för vad han skulle göra om hon inte gjorde som han ville. Vid flera tillfällen gjorde hon motstånd.

Var drogpåverkad
En dag i slutat av april hade mannen och kvinna haft ett storbråk och det på grund av att mannen inte ville att kvinnan skulle bära kläder med urringning inför andra. När hon gick och la sig den aktuella kvällen la hon sig så att hon tryckte sin rygg mot väggen för att värja sig. Hon märkte att mannen var påverkad av hasch, vilket han ofta var.

Slet av hennes trosor
Mannen vände över henne på rygg. När hon pressade ihop sina ben särade han på dem och satte sitt ena ben mellan hennes ben. Hon höll i trosorna med händerna, men han lyckades dra av dem. Hon sa nej hela tiden och försökte trycka undan honom, men lyckades inte med det. 29-åringen tog av sig sina byxor, tröja och strumpor, drog ned sina kalsonger och satte sig sedan grensle över henne och genomförde samlaget. 

”Spelade svårflörtad”
Mannen själv menar att han hade tolkat det som att hon hela tiden ville och att hon försökte spela ”svårflörtad”. Han menar också att han tror att kvinnan anklagar honom för våldtäkt, just för att han är arab. 

Stark bevisning
Enligt tingsrättens uppfattning är den berättelse som kvinnan har lämnat så stark att den i förening med den övriga bevisningen är tillräckligt stark för att tingsrätten ska finna att det finns övertygande bevisning om att 29-åringen har gjort sig skyldig till våldtäkt på det sätt som åklagaren har påstått och han ska därför dömas för våldtäkt. 

Skulle döda barnen
Mannen döms också för olaga hot, då han ska ha uttryckt att han ska döda kvinnas väninnas barn, då han menar att hon spenderade för mycket tid med denna kvinna. 

Spred nakenbilder
Han fälls dessutom för grovt förtal efter att ha skickat bilder på kvinnan till hennes vänner föreställande när hon har sex. Mannen la också upp flera nakenbild på kvinnan på ett Facebookkonto.  

Utvisas till Tunisien
Mannen döms nu till två års och sex månaders fängelse för brotten och efter att ha avtjänat sitt straff, ska han utvisas till Tunisien där han är medborgare. 29-åringe förbjuds återvända på fem år till Sverige. 

Risk för fler brott
Den finns enligt tingsrätten risk för att 29-åringen kommer att fortsätta att begå brott. Brottet våldtäkt är också så allvarligt att det bör beaktas. Mannen har inte några barn och det finns inget i övrigt gällande hans personliga förhållanden som hindrar utvisning. Det finns inte heller något hinder för verkställighet av ett utvisningsbeslut till Tunisien enligt Migrationsverket. Utvisningsyrkandet ska därför bifallas.

Den våldtagna kvinna får ett skadestånd på 150 000 kronor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.