Skulle döda kvinnan – rätten rubricerar det som misshandel

Idag kom domen där en ung kvinna från Östergötland ska ha försökt döda en annan kvinna på en buss i Vetlanda i februari månad och rätten valde inte att gå på åklagarens linje. 

Kvinnan stod åtalad för tre fall av olaga hot och ett fall till försök till mord, alternativt misshandel. 
Den 21-åriga kvinnan ska mellan den 1-18 februari har skickat flera sms till en kvinna med textinnehåll där det står att 21-åringen ska döda eller skada henne.

Kastade glasflaskor
Kort därefter ska 21-åringen kastat glasflaskor på kvinnan och de båda klev på en buss på Vetlanda resecentrum. På bussen har 21-åringen, enligt åtalat utdelat flera hugg mot kvinnas kropp med hjälp av en kniv. Ett av huggen träffade kvinnan i benet. Detta menar åklagaren ha varit en livsfarlig gärning och därför åtalades kvinnan för försök till mord. 

Skickade hotfulla sms
Dagen innan försöket till misshandel på bussen ska 21-åringen ha hotat två andra personer i Sävsjö med en kniv och uttalat att hon skulle döda dem. Samma dag och dagen dessförinnan har 21-åringen också skickat hot-sms där det står att hon tänker döda dem.

Rätten valde annan linje
När domen väl föll idag i Eksjö tingsrätt, valde rätten att ändra rubriceringen från försök till mord, till försök till misshandel. Åklagaren hade velat se kvinnan fälld för mordförsök, men det ogillade alltså Eksjö tingsrätt.

Ett års fängelse
Kvinnan ska nu avtjäna ett fängelsestraff på ett år och dessutom utbetala ett skadestånd på 15 000 kronor till den kvinna som hon attackerade kvällen på bussen i Vetlanda. 

Hon döms också för olaga hot och grovt olaga hot.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.