Stannade bilen för att klunka starkspriten och körde sedan iväg igen

En 59-årig man döms nu i Jönköpings tingsrätt för grovt rattfylleri efter att ha blivit stoppad med 2,52 promille i blodet.

Mannen hade just avslutat ett större arbete i egenskap som målare och tyckte att han därför var värd en belöning. På väg hem stannade han sin bil och började dricka av den sprit som han köpt tidigare. Han drack ur en flaska innehållande 35 centiliter och i vart fall större delen av en flaska innehållande 50 centiliter. Han drack snabbt.

Ville inte skylta med sitt drickande
Anledningen till att han inte åkte hem innan han började dricka var att han, som tidigare haft problem med alkohol, inför sin sambo inte ville visa att han drack. Han hade tänkt lämna bilen där han stannat för att gå hem men det blev i stället så att han efter alkoholförtäringen körde mot bostaden och efter att ha kört cirka en kilometer, blev han stoppad av polisen. 

Har tagit tag i sina problem
Mannen har tidigare haft problem med alkohol och han har nu upprättat den kontakt han tidigare hade med Anonyma Alkoholister och öppenvården. 
Då mannen själv ser allvarligt på det inträffade och då han har tagit ansvar, anser frivården att mannen inte behöver sättas under någon övervakning. 

Fängelse – det enda rätta
Då mannen hade en så hög påverkningsgrad under körningen, ser rätten inga skäl än att döma 59-åringen till fängelse. Han får därför sitt straff bestämt till en månad.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.