Miljonsatsning för miljön i länet

– Det är oerhört glädjande att vi har fått in så pass bra ansökningar att vi har kunnat dela ut 15 miljoner kronor, säger Frida Moberg, samordnare för klimatklivet i Jönköpings län, via ett pressmeddelande. 

Minska utsläppen
Huvudsyftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Pengarna kommer från Naturvårdsverkets satsning på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Alla företag, kommuner, myndigheter och organisationer kan söka detta bidrag och Länsstyrelsen fick in 28 ansökningar under förra året. 

– Av dessa är det hittills sex stycken som hade en så stor klimatnytta att de fick pengar, berättar Frida Moberg vidare. 

En del av statsbudgeten
Klimatklivet är en del av den statsbudget som riksdagen beslutat om för 2016. Naturvårdsverket ska i samverkan med andra centrala myndigheter och länsstyrelserna ge stöd till lokala klimatinvesteringar. Under 2015 uppgick stödet till sammanlagt 125 miljoner kronor. Ytterligare 600 miljoner kronor per år kommer att delas ut för klimatinvesteringar för 2016, 2017 och 2018, uppger Länsstyrelsen på sin hemsida.

Nästa ansökningsperiod öppnar den 16 maj.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.