Rutan i Värnamo fyller ett år

Rutan i Värnamo fyller ett år och detta firas med panelsamtal med bland annat filmproducent Kalle Boman och filmregissör Ruben Östlund. Ruben Östlund och Kalle Boman berättar om och visar filmklipp från arbetet med filmen ”The Square”, om nya Rutor som är på gång och om projektet ”Pappa kom hem”.

Det blir musik med Ebbot Lundberg, diktläsning, dans och Rutankakor vid Rutan på Flanaden.

Bakgrund Rutan
”Rutan är en frizon där tillit och omsorg råder. I den har vi samma rättigheter och skyldigheter utan åtskillnad.”
Mitt på torget Flanaden i Värnamo finns Rutan, en permanent installation som kan beskrivas som en blandning mellan ett konstverk och ett påbudsmärke.

Rutan invigdes 18 april 2015 på initiativ av filmproducenten Kalle Boman och filmregissören Ruben Östlund som en del av deras utställning Rutan på Vandalorum. Rutan på Flanaden möjliggjordes av Värnamo kommun med stöd av Värnamo City, Värnamo Företagareförening och Vandalorum. Arbetet med Rutan i Värnamo blev startskottet för Ruben Östlunds nya långfilm The Square. Filmen spelas in i sommar och målet är att ha premiär vid Cannes Filmfestival i maj 2017.

Rutans ettårskalas är ett samarrangemang mellan Vandalorum, Plattform produktion och Kulturförvaltningen Värnamo kommun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.