Jagades av polis på E4 – kastade då ut pistolen genom fönstret

En 26-årig man åtalas vid Jönköpings tingsrätt för narkotikabrott och grovt vapenbrott, efter att ha kört runt på en halvautomatisk pistol i en bil och sedan kastat ut vapnet när polisen började jaga honom på E4:an.

Det var i början av sommaren i fjol som polisen genomförde en hastighetskontroll vid kontrollplatsen i Krängsberg, utanför Vaggeryd. Polisen mätte en bil som höll en för hög hastighet och vinkade in denna till kontrollplatsen.

Slängde sig på motorcykeln
Men föraren i bilen vägrade att stanna och körde istället förbi. En av poliserna kastade sig då på motorcykeln och körde efter bilen och signalerade vid ett flertal tillfällen att förarens skulle stanna bilen. Men mannen fortsätter köra och efter en stund ser polismannen på motorcykeln hur ett svart föremål kastas ut från bilens ena fönster. 

Polispatrull placerade ut spikmatta
Mannen i bilen stannade inte och vid Råslätt försökte polismannen på nytt att stoppa föraren. 
När föraren svängde av på en av avfarterna, stod en annan polispatrull lite längre fram och de hade lagt ut en spikmatta och föraren stannade precis framför denna. 

Svart föremål var skarpladdad pistol
Personerna som satt i bilen, totalt tre stycken, greps och en annan polispatrull sökte igenom det område där polismannen på motorcykel sett att någon kastat ut ett föremål. Efter en stunds letande, finner polisen att det föremål som kastades ut genom fönstret, var en halvautomatisk pistol, kaliber 7,62 milimeter, av märket Zastava samt ett magasin innehållandes nio patroner, kaliber 7,62 milimeter, utan att ha rätt till det. 

Åtalas för grovt vapenbrott
Den ene, av de tre i bilen erkände sedan att det var han som hade vapnet och att det var han som hade kastat ut det genom bilfönstret. Nu åtalas han för grovt vapenbrott. 

Var ute på uppdrag
I förhör har den 26-åriga mannen berättat att han skulle frakta vapnet från Malmö till Stockholm. 

Brukade narkotika
Förutom vapenbrottet, åtalas också 26-åringen för ringa narkotikabrott efter att under en kortare tid ha brukat cannabis. 
Även detta brott erkänner han. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.