Fick opereras efter att rattfull man körde in i bilen

En man åtalas vid Eksjö tingsrätt för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, samt olovlig körning efter att han när han var alkoholpåverkad, kört in i en annan personbil. 

Det var den 20 december 2015 som mannen från Bulgarien satte sig och körde bil efter att han hade hävt i sig flera alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod under uppgick till 1,69 promille.

Vinglade över på andra sidan vägen
Åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet (gränsen för grovt rattfylleri) och körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att mannen förde sitt fordon vingligt på vägen och slutligen över på mötande körfält där hans fordon frontalkrockade med ett mötande fordon.

Fyra personer i mötande bil
När mannen körde över på mötande trafiks vägbana, krockade han med en annan personbil, en frontalkrock. I den bilen satt fyra män och de fick alla flera skador på grund av att mannen satte sig i bilen och körde när han var alkoholpåverkad. 

Flera allvarliga skador
Den ene mannen fick frakturer i bäcken, blygdben, halskotor och fot fot samt smärtor i axel. Och en av de fyra männen i bilen fick så pass allvarliga skador att han fick operera bort en del av tunntarmen, då tarmen led av syrebrist. Han hade också ett flertal slitskador på tarmkäxet, kärlskador med omfattande blödning i buken.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.