Asylsökande man slog sitt barn – utvisas ur landet

Pappan och sonen kom till Sverige från Afghanistan för att söka asyl. Under en kort tid bodde familjen på High Chaparral (som används som temporärt flyktingboende). Men Migrationsverket beslutade att familjen inte fick vistas i Sverige och beslutade därför att det skulle utvisas till Tyskland. 

Klappade till sonen
En dag när sonen och pappan befann sig på flyktingförläggningen, konfronterade pappan sonen och sa att han inte skulle bråka med de andra barnen. Han ska i samband med detta ha slagit till sin son, något som flera har bevittnat.

Det ”ekade i hela salen”
Pappan själv säger dock att han gett sin son en ”lätt klapp på kinden”, men flera vittnar om hur pappan ska ha givit sin son två, tre tydliga örfilar. Ett vittne berätta hur pappans slag ”ekade i hela salen” och att sonen var tydligt röd på kinden efter slagen. 

Tänkte inte slå honom
Pappan menar att han aldrig hade till avsikt att slå sitt barn och han menar att hans son inte fick ont av hans behandling. Även pojken själv menar att han inte ska ha fått ont efter slaget.

Går på vittnenas linje
Men trots att pojken själv menar att pappan slog honom på ett ”lugnt sätt” och att han inte fick ont, fäller tingsrätten pappan för misshandel. Det för att tre har vittnat om att pappan slog sonen flera gånger och att man kunde höra slagen tydligt.

Vill inte betala
Pappan döms nu för misshandel med påföljden dagsböter 100 å 50 kronor. Dessutom ska han utbetala 5 000 kronor i skadestånd till sin son, detta har pappan dock motsatt sig att göra. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.