Vårutställning och Teckenspråkets dag på Nässjö Konsthall

Lördag den 14 maj är det vernissage för Sörängens folkhögskolas vårutställning på Nässjö Konsthall. Eleverna har under våren låtit sig inspireras av Majgull Axelssons roman Jag heter inte Miriam. Utställningens titel Kodo ka san (Den du är) är ordet för identitet på romani och är ett tema som löper som en röd tråd genom hela utställningen.

Detta är andra året som elevernas utställning utgår från en gemensam roman, men årets vårutställning utmärker sig genom att både boken och utställningen utspelar sig på samma plats – Nässjö. Några av eleverna har tagit fasta på detta och placerat verk i Ingsbergssjön och Stadsparken.

I samband med utställningen arrangeras två läsningar där författareleverna läser dikter de skrivit.

Läsningarna är den 17 samt 24 maj kl. 12.00 och har fri entré. Den 18 maj kl. 13.30 anordnas en visning av utställningen där Majgull Axelsson närvarar.

Den 14 maj är även Teckenspråkets dag. Nässjö Konsthall uppmärksammar detta genom framförandet av Ludwig van Beethovens körverk Sång till glädjen på teckenspråk av elever från Mullsjö folkhögskola med ackompanjemang på piano av Jakob Höljfors. Körverket har teckentolkats av Moa Karlsson. Verket framförs kl. 13.00

Stycket är del av Beethovens nionde symfoni och komponerades under total dövhet.

Sedan 1985 är Sång till glädjen Europas officiella nationalsång och detta evenemang samt vernissagen ingår i regionens firande av Europaveckan.

fakta

Vårutställning och Teckenspråkets dag

Kodo ko san (Den du är)

Sörängens folkhögskola

14 – 28 maj 2016

Vernissage 14 maj kl. 12.00

Läsning av författareleverna den 17 och 24 maj kl. 12.00

Majgull Axelsson gästar utställningen 18 maj kl. 13.30

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.