Naturreservat utsätts för brand

För några veckor sedan utförde Länsstyrelsen en naturvårdsbränning på Hökensås.

RELATERAT: Länsstyrelsen bränner skog för att rädda växt- och djurliv

Planerad bränning i Vetlanda
Nu planerar Länsstyrelsen i Jönköpings län tillsammans med Sveaskog att bränna omkring 35 hektar mark vid naturreservatet Stora och Lilla Fly i Vetlanda kommun. Detta är ett område som ligger mitt emellan Lemnhult och Lindshammar. 

– Säkerheten är naturligtvis extremt viktig. Bränningen sker alltid under kontrollerade former och i samråd med räddningstjänsten, säger Johan Rova, reservatförvaltare på Länsstyrelsen i Jönköpings län och fortsätter:

– Målet med naturvårdsbränningarna är att skapa fler och bättre anpassade livsmiljöer för vissa djur och växter, säger Johan Rova i ett pressmeddelande. 

Imorgon, 3 juni
Man startar bränningen fredagen den tredje juni och den pågår under helgen. Man uppmanar allmänheten att inte vistas i området under tiden för naturvårdsbränningen. 

Kan lukta rök
Länsstyrelsen påpekar vidare i sitt pressmeddelande att eftersom området som ska omfattas av naturvårdsbränningen är relativt stort kan man känna röklukt längs väg 31 mellan Korsberga och Lindshammar. 

Dagar efteråt
Vinden beräknar vrida sig under natten och då kan röklukt även märkas av kring Lemnhult. Röklukt kommer att kännas från området både under själva bränningen och dagarna efteråt. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.