Föräldrar hotar med att bojkotta skolavslutning

Anhöriga till barn på Gunnarsboskolan i Mullsjö hotar med att bojkotta morgondagens avslutning. Som en följd av att det råder platsbrist i avslutningslokalen har ett missnöje väckts bland en del föräldrar.

Antalet anhöriga som får komma till Gunnarsboskolans avslutning i Mullsjö är begränsat. Det har upprört vissa föräldrar, som nu överväger att bojkotta avslutningen. Det rapporterar P4 Jönköping.

– Vi har fått låna och dela lokaler med kyrkorna här i Mullsjö och då måste man rätta sig efter det antal som får vara i kyrkorna helt enkelt, säger Patrik Lernberg, rektor på Gunnarsboskolan, till P4 Jönköping.

Vissa årskurser får ta med sig två anhöriga, medan andra begränsas till en. Det här har fått ett flertal föräldrar att reagera starkt på Facebook. Där påpekas att det är synd om de barn med separerade föräldrar, som bara får ta med sig en av dem.

Skolan har tagit emot förslag på hur situationen hade kunnat lösas på ett bättre sätt. Dessa förslag ska skolan titta närmare på till nästa år, enligt Patrik Lernberg.

– Jag har sagt att vi får utvärdera årets skolavslutning och ta till oss de goda förslag vi har fått, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.