Stora brister på vårdhem

Klienter och personal mår dåligt. Personal är sjukskrivna eller har sagt upp sig. Våren har varit kaosartad under vid behandlingshemmet Anneberg i Flisby.

Det är P4 Jönköping som har pratat med nio anställda vid Annebergs behandlingshem i Flisby. Samtliga vittnar om en dålig arbetsmiljö.

– Det fanns ingen behandling, inga samtal på grund av att den personalen var sjukskriven eller hade sagt upp sig. Det klienterna hade var att titta på tv och umgås med varandra. Det fanns ingen vård, berättar Micael, som nu slutat vid behandlingshemmet till P4 Jönköping

Annebergs behandlingshem
De som vårdas på Annebergs behandlingshem är vuxna män med psykiska problem och missbruk från Kriminalvården. Kommuners socialtjänster har även placerat klienter med exempelvis missbruksproblem på behandlingshemmet.

2.500 kronor per dygn
För den behandling, den hjälp och det stöd som klienterna ska få betalar kriminalvården omkring 2.500 kronor per person och dygn.

Utlovar skräddarsydd behandling
På hemsidan utlovas individuell behandling utifrån personliga behov till klienterna. 
För de klienter på behandlingshemmet har verkligheten under våren varit något helt annat, rapporterar P4 Jönköping. Hårdare ekonomiska krav, slimmad organisation och interna konflikter följt av sjukskriven personal har gjort vården splittrad och klienterna har drabbats. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.