Gratis konstkollo i Nässjö Konsthall

I anslutning till sommarens utställning Nohome as a Pattern of Life anordnar konsthallen i juli fyra olika konstkollon för barn.

Konsthallen har via kommunen fått extra pengar från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) för att anordna dessa och detta gör att vi kan erbjuda kollon helt utan kostnad för barnen. Även lunch ingår och detta gör vi för att alla ska ha möjlighet att delta, oavsett klass eller familjesituation.

Det första kollot har tema graffiti och genomförs under samma vecka konstnären Milu Correch är i Nässjö för att uppföra årets väggmålning. Barnen kommer under kollot att lära sig använda stenciler, som är ett av de mest använda verktygen bland gatukonstnärer. Under nästa kollo får de yngre barnen bygga hus i lera som sätts samman till en gemensam stad.

Mellan den 18-22 juli anordnas ett animationskollo där barnen får göra sina egna filmer. Kollot avslutas med biopremiär för filmerna. Skapa din egen värld är sommarens sista kollo och riktar sig till 10–12-åringar. Under detta kollo får de bygga sina egna fantasivärldar och finna magin i vardagen skriver Nässjö Konsthall i ett pressmeddelande.

Samtliga kollon hålls av en konstpedagog tillsammans med en av de utställande konstnärerna. Kollona hålls på svenska, engelska och arabiska, även detta för att öka tillgängligheten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.