Förrymda hästen har hittats

För nästan ett dygn sedan blev en islandshäst i Skillingaryd skrämd av något i skogen och sprang sin väg. I nästan ett dygn har dess ägare febrilt sökt i skog och mark efter den. 

Det var vid 22-tiden under söndagen som hästen sprang till skogs. Nu nästan ett dygn senare är hästen återfunnen och vid god vigör. 

– Topar är hemma igen, så otroligt lättad, säger ägaren till Topar.

Har gått sex mil
Ett nästan oavbrutet sökande och kontinuerlig kontakt med polisen kunde man under måndagskvällen hitta hästen. 

– Gått sex mil sammanlagt sedan igår kväll och letat efter honom, hemska tankar man haft i huvudet om saker som kan ha hänt honom, fortsätter ägaren. 

Polisen fick in tips
Man hittade hästen efter att en kvinna ringt in till polisen och sagt att det stod en häst i hennes hage som hon inte kände igen. Polisen kopplade då ihop kvinnan med Topars ägare och han kunde hämtas hem igen. 

Sprungit på 90-väg
Han hittades drygt en mil från sitt hem men innan han hamnade i en främmande hästhage uppger ägaren att han setts springandes på en tungt trafikerad 90-väg. 

Mår efter omständigheterna bra
Topar mår bra och har klarat sig näst intill mirakulöst undan med bara några ynka ytliga sår. Ägaren till Topar är mycket tacksam för allt engagemang från privatpersoner och uttrycker sin lättnad att allt slutade lyckligt. 

RELATERAT: Häst på rymmen i Skillingaryd

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.