Uselt betyg för Jönköpings nya landshövding

Jönköpings nya landshövding Håkan Sörman hamnade nyligen i botten på tidningen Chefs ledarlista. Han har ett hett temperament och anses hitta fel i oväsentliga detaljer.
   – Jag kan tänka mig att människor som inte träffar mig så ofta kan se mig som tuffare än vad jag är, säger Sörman till Dagens Medicin.

Den här veckan stod det klart att Håkan Sörman blir Jönköpings nya landshövding. Han tillträder posten den 1 oktober.

Den nya landshövdingen har tidigare mottagit en hel del kritik för sitt ledarskap. I tidningens Chefs ledarlista hamnar Sörman i botten, rapporterar Dagens Medicin.

Sörman har gjort sig känd för sin förkärlek för detaljer. När han arbetade som kommundirektör i Södertälje beskrevs han som ”kommunens mest betalda korrekturläsare” av en informationschef.

För närvarande är Sörman chef för SKL. En tidigare ledare inom organisationen ska ha sagt att ”han utövar makt genom att hitta fel i oväsentliga detaljer”. Sörman har också kritiserats för sitt humör. Det är något han själv är medveten om.

– Jag känner igen mig i att jag ibland har ett humör jag skulle kunna stävja. Och jag skulle kunna svära mindre. Jag kan tänka mig att människor som inte träffar mig så ofta kan se mig som tuffare än vad jag är, säger han till Dagens Medicin.

Samtidigt är mycket som skrivs om Håkan Sörman positivt. Han anses vara bra som länken mellan politiker och tjänsteman och duktig på att knyta kontakter. Han anses också vara en social person med förmåga att skapa god stämning på möten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.