Klart: Miljardsatsning på Ryhov blir verklighet

På tisdagen beslöt regionfullmäktige att anta förslaget till översiktsplan för byggnation vid Länssjukhuset Ryhov. Första etappen blir en ny byggnad intill huvudentrén som beräknas kosta närmare en miljard kronor.

Det står nu klart att storsatsningen på Länssjukhuset Ryhov blir verklighet. På tisdagen klubbade regionfullmäktige igenom förslaget om en översiktsplan.

Som första etapp byggs hus D1 intill huvudentrén på sjukhuset. Det rör sig om en byggnad på 34 000 kvadratmeter i sex våningar. Den beräknade kostnaden uppgår till 973 miljoner kronor.

– När regionfullmäktige i dag tog beslut om översiktsplan och hus D1 är det sista steget i ett planeringsarbete som pågått under flera år och där medarbetare och chefer varit djupt engagerade, säger regiondirektör Agneta Jansmyr.

Det nya huset ska bland annat innehålla en akutvårdsavdelning och två medicinvårdsavdelningar. Planen bygger på att integrera vårdavdelning, dagsjukvård och mottagningar. Målsättningen är att lokalerna ska stå klara 2020.

Översiktsplanen i sin helhet har en genomförandetid på 15–20 år. Där ingår en rad lösningar på att bland annat skapa mer ytor i huvudbyggnaden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.