Hon blev årets kvinnliga ledare

Det började inte lätt för Eva Skogeryd i rollen som HR-chef på IKEA. Hon startade jobbet med ett varslande av 180 personer. Något som skulle göras på ett så smidigt och smärtfritt sätt som möjligt.

– Precis när jag skrivit på papprena började diskussionen. Vilket jag inte hade en aning om innan. Det var en jätteutmaning med långa processer där allting var tvunget att klaffa rätt, säger Skogeryd.

Nu står hon här åtta år senare med både erfarenhet och kompetens för att ta emot priset som årets unga kvinnliga ledare.

– Jag jobbar hårt för mångfalden i företaget och nu står vi istället i en tillväxt. Vi bygger upp en ny enhet och har nu istället andra andra utmaningar framför oss. Som en ledare tror jag aldrig att man blir färdig utan man lär sig nya saker varje dag. När man jobbar med människor är aldrig den ena dagen den andra lik.

Vad betyder det här priset för dig?

– För mig betyder det mycket att bli uppskattad på det här sättet. Att bli nominerad är ett kvitto på att man gör någonting bra. Sedan att juryn ser något positivt i sättet jag jobbar på som ledare är hur roligt som helst.  

Vad vill du förmedla med ditt ledarskap?

– Det handlar om att vara sig själv hela tiden. Man ska aldrig försöka vara någon man inte är. Det handlar också om att ha självinsikt och känna till sina styrkor och svagheter. Att bygga upp sina styrkor och hantera sina svagheter på ett bra sätt. Det är viktigt att acceptera den man är och inse att man är bra som man är. Sedan kan ledarskap se ut på massor olika sätt. Men det gäller att bygga ledarskapet utifrån sig själv. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.