Helt fängslande när Kling och Klang bor i Jönköping

Att säga att man har sovit på Vallgatan över natten innebär att man har hamnat i fyllecell hos polisen efter en törstig kväll.
Men nu har innebörden utvecklas och man kan nu tillägga att man har befunnit sig på Hamngatan hos två välkända poliskonstaplar. 

Populära namn
Det har blivit populärt att kalla bostäder, byggnader och fastigheter för olika, ofta rätt roliga namn. Lägenhetshuset på Strandängen har fått namnet Ormhuset och Jönköpings nya landmärke kallas inofficiellt för Toarullen. 
Nu har alltså ytterligare två fastigheter fått sig varsitt namn. 

Nya bostadshus
För knappt två år sedan börjades det byggas lägenhetshus, såväl hyres- som bostadsrätt framför Länsstyrelsen och delar av polishuset i Jönköping. Det ena huset drivs i Vätterhems regi och är ett hyreshus och det andra står Riksbyggen för. Och för snart exakt ett år sedan kunde de första hyresgästerna flytta in och ta del av utsikten över Munksjön. 

Tack vare balkongerna
Husen är som två kolosser, ett i svart och det andra i en brunaktig kulör. Men det är inte färgerna eller storleken på husen som gör att fastigheterna har fått de lätt komiska namnen- det är balkongerna.

Skaka galler
Balkongerna på de båda fastigheterna är nämligen utformade på det vis att balkongräcket ute i kanterna går enda upp till balkongens tak och vissa delar av balkongen är med andra ord helt igenbommad, precis som om man levde bakom galler. (Ta del av bilderna så förstår ni)
Därför har lägenhetshusen nu börjat kallas för Kling och Klang. Ett finare alternativ för det riktiga häktet hos polisen i Jönköping. 

Hos farbröderna blå
Kling och Klang känner nog de flesta till från Astrid Lindgrens böcker med Pippi Långstrump. Där möter Pippi på de två virriga och inte helt kompetenta poliserna Kling och Klang.  

Få platser
Med åren har det talats om att de svenska fängelserna har ont och platser och att fler snart inte får plats på dessa institutioner. Så kanske vore det bra att överlåta lägenhetshuset till kriminalvården. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.