Hjälp för Kolpatienter i vardagen

Du har gjort en uppfinning som ska stötta patienter med KOL, kan du berätta mer om det ?
– KOL (kronisk lungsjukdom) patienter är i behov av kontinuerlig syrgas och ofta genom en koncentrator. Syrgasslangen och patienten kan vara upp till 15 meter lång och ligger alltid i vägen för patientens framkomlighet samt gör att förflyttningar inte alltid är lätt. Risken för fall finns ständigt i patientens huvud. Pressen är inte liten på den redan bestående grundsjukdom som kräver mycket ansträngning.

Tanken slog mig att hitta en lösning som förenklar patientens vardag genom en lösning. Så år 2008 började jag se problematiken och produkten ska förenkla den dagliga hanteringen av syrgasslangen genom en ”hjälpreda”.

Hjälpredan är en lösning som assistera patienten i att ta slangen ur vägen och ger en fri framkomlighet.
Nu finns det en prototyp som är funktionell och visar hur den praktisk fungerar.

Du har också fått ett patent för din uppfinning Oxygen Aid, berätta lite mer om det ?
– Jag har sökt patent, men avvaktar att söka patent i nuläget,själva produkten finns men det är svårt i början,eftersom det är kostsamt, men förhoppningen är att produkten snart finns tillgänglig.

Uppfinningen har också gett ringar på vattnet, du har vunnit ett pris för din vårdprodukt vid
Science Parks idékväll, skulle du kunna berätta lite mer om det ?
– En kompis till mig tipsade mig om att ALMI stöttar projekt och idéer. Jag fick då ett utvecklingsbidrag på 100.000. Jag kollade lite på Science Park, som stöttar projekt i en idékväll med sammanlagt 9 deltagare. 

Jag hakade på idén och gick som segrande. Med priset i ryggen så vill jag utveckla min produkt.

Slutligen, vad är din drivkraft och framtidsplaner ?
– Målet är att få ut produkten på marknaden, utveckla en en färdig produkt som faktiskt underlättar för människor. Jag är i behov av företag som vill samarbeta med mig. 

Jag har en färdig presentation av produkten hos Hot Swap som arbetar med produktutveckling inom medicinsk teknik. Jag har också haft kontakt med European Enterprice network som ger stöd till små och medelstora företag och för in dem på den internationella marknaden.

Nu behöver jag ett företag som hjälper till att utveckla denna medicinsk tekniska produkt

Daniel Fredriksson

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.