BeatMeet Conference presenterar sitt program

BeatMeet består av två delar, en festival med ca 40 artister på 4 klubbscener och en konferens på Elite Stora Hotellet, allt sker den 6-7 november i centrala Jönköping.

BeatMeet Festival har tidigare haft ett artistsläpp och idag släpps alltså innehållet till BeatMeet Conference. Konferensen vänder sig till musiker, artister, musikbranschen och musikintresserade och pågår under lördagen mellan kl. 10-18.

Programmet består av panelsamtal, workshops, seminarier och clinics där musikbranschen representeras i form av skivbolag, artister, bokningsbolag, arrangörer m.fl.

– Det som gör BeatMeet Conference unik är att innehållet alltid tar musikerns perspektiv. Det görs en del musikkonferenser i Sverige där vi alltför ofta ser att artisten i sig bara behandlas som siffror i statistiken, dvs hur stor publik de drar, hur många nedladdningar och plattor de säljer osv. Under BeatMeet är artisten och banden i fokus och här får de en riktig chans att lära sig om hur branschen fungerar idag och vilka vägar som finns att gå om man vill utveckla sig och komma vidare med sin musik, säger Henrik Johansson, producent för BeatMeet.

Bland de som är klara för panelsamtalen finns tunga namn som exempelvis Joppe Pihlgren, verksamhetsledare för Livemusik Sverige och Claes Olson med många års erfarenhet från musikbranschen med sig i bagaget.

Hur artister marknadsför sig och hur man klarar sig i den hårda konkurrensen som finns i alla genres idag är prioriterade ämnen som kommer igen i flera programpunkter. Emma Carlsson från MTA Production diskuterar om sociala medier, Anders Landelius om hur man särskiljer sig från konkurrenterna och Linda Brandemark och Lena Malmborg om hur man blir bra på att hitta spelningar till sitt band, är några exempel på detta.

Hur man startar eget skivbolag, hur man gör musikvideos och hur den svenska livescenen ser ut i Sverige idag, är några av de ämnena som tas upp i de panelsamtal som erbjuds under lördagen. Arrangörerna poängterar även deltagarkulturen som en viktig del i BeatMeet och hoppas att alla som besöker konferensen ska känna att de får svar på sina frågor och ges chans att få göra sin röst hörd.

När det kommer till hur man hanterar instrument så kan man lära sig spela slidegitarr, få hjälp med vilka effektpedaler och förstärkare man ska använda, gå på trumclinic med Morgan Åhgren, lära sig hur man skapar hiphop-beats och lära sig mer om synthar och MiDi bland mycket annat.

– Vi är stolta över det program vi fått ihop och det känns som om vi lyfter nivån ytterligare detta år, det finns väldigt mycket i programmet som även vi som spelat i många år har stor nytta av. Vi har några programpunkter som ska gå i lås innan allt är fulländat men det ser väldigt bra ut nu, säger Magnus Lundmark i ett pressmeddelande, trummis sen 30 år tillbaka och en av de som arbetar med BeatMeet för Studieförbundet Bilda.

Krister Leimola
Krister.leimola@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.