Allrytmkonsert även för nyanlända

På lördag gör Jönköpings Sinfonietta, två dansare och två slagverkare från gruppen Komodo en offentlig föreställning av den prisbelönade konserten Rytmen i blodet, som också kommer att spelas för ca 4 000 skolbarn från länet. 

– Dansaren Fanny Kivimäki och slagverkaren Peter Lönnqvist gjorde förra veckan en välbesökt workshop på Tokeryds Herrgård, precis som de har gjort på skolorna runt om i länet, berättar Lolllo Olesen på Smålands Musik & Teater. Flera av de boende ville vara med och det blev många skratt, liv och rörelse och lyckliga ansikten. Efter workshopen har flera av de nyanlända anmält sig till konserten, och vi är glada att Smålandsbussen ställer upp med bussar till och från Spira.

– Musiken, rytmen och humorn är alla språk som når över gränserna, och det känns bra att vi på Smot kan bjuda på lite glädje i tillvaron, fortsätter Lolllo Olesen. Vi får också hit nyanlända från Habo och Hökensås tillsammans med sina svenska kontaktfamiljer.

Över 3 600 besökare fick förra året uppleva kraften i föreställningen Rytmen i blodet, som också utsågs till Bästa europeiska produktion vid 2014 års Youth Audiences Music Awards. Ännu fler, över 4 000 barn och ungdomar i länet, har under hösten haft workshops med dansare och slagverkare för att komma på konserter i Spira med start vecka 38. Lördag 19 september har även ”vanlig” publik möjlighet att se, lyssna, klappa och skratta på den här härliga konserten där första akten blir allrytm, skapad av publiken tillsammans med orkestern och artisterna. Efter paus fortsätter konserten med klassiskt, house, musikal och nyskrivet.

Nyarrangerat för orkester, slagverk, dans och publik av Jonas Nydesjö och Sebastian Ring i en konsert som verkligen passar alla – gammal som ung, med eller helt utan taktkänsla.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.