Life in a fishbowl och Far from Men visas på Folkets bio

Filmsäsongen är i full gång på Folkets Bio i Jönköping.

I både Far from Men, om ett Algeriet strax innan självständighetskriget och i Life in a fishbowl, som utspelar sig på Island i kölvattnet efter den senaste ekonomiska krisen – möts människor som till ytan är väldigt olika men som visar sig ha mer gemensamt än vad de först hade trott. Två filmer, från olika världsdelar, olika tidpunkter, olika kulturer, olika språk, olika handling, men som behandlar det ämne som fascinerat människor gemom tiderna – vad som händer när människor möts.

FAR FROM MEN

Algeriet 1954. Rebellerna närmar sig och världen utanför är kaos. Under en iskall vinter korsas vägarna för två män vars liv är helt olika. Daru, en tillbakadragen fransklärare, tvingas eskortera Mohamed, en bybo anklagad för mord. Tillsammans flyr de över atlasbergen men på vägen mot rättvisan blir de jagade av ett gäng ridande män ute efter summarisk rättvisa. Tillsammans bestämmer de sig för att konfrontera det okända och för att kämpa för sin frihet.

VISAS 20/9 kl.16.30
REGI David Oelhoffen
URSPRUNGSLAND Frankrike/Algeriet
LÄNGD 101 min
ÅLDER från 15 år

 

LIFE IN A FISHBOWL

Ett isländskt ensembledrama med tre huvudpersoner vars friktionsfulla liv snuddar vid, och påverkar, varandra i ett Reykjavik strax före den ekonomiska krisen.
Móri är en alkoholiserad poet som tampas med sitt förflutna och desperat söker förlåtelse för det oförlåtliga. Eik är en ung förskolelärare och mamma som extraknäcker som prostituerad för att hon och hennes dotter ska få ett drägligt liv.

Medan hon kämpar för att överleva glider hon längre ifrån sin välbärgade familj. Sölvi är ett tidigare fotbollsproffs som klättrar på framgångsstegen i sitt företag. Men allt är inte så enkelt och varje framgång har sitt pris. Plötsligt finner han sig insnärjd i en rovkapitalistisk finansvärld, som tvingar honom att leva ett dubbelliv.Det är personer som alla har ett tungt bagage, eller håller på att skaffa sig ett. Dåtid och samtid sammanflätas. De måste acceptera deras förflutna val för att hjälpa dem själva och männsikorna runt sig.

VISAS 20 + 23 kl.19.00
REGI Baldvin Zophoniasson
URSPRUNGSLAND Island
LÄNGD 129 min
ÅLDER från 11 år

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.