Loppis hjälper krisdrabbade lettiska familjer

– Genom organisationens «fadderprojekt» stöttar Clarion Collection Hotel Victoria en utvald familj med pengar. Beloppet tas delvis från hotellets driftsintäkter, dels från försäljning av hotellets hemlagade produkter och dels från aktiviteter som denna. Vi har stöttat denna familj i snart två år och de är snart på fötter igen säger Ulrika Westin på  Clarion Collection Hotel Victoria i Jönköping.

– «Hope for Children» är en organisation som sedan flera år tillbaka hjälper och månar om utsatta familjer i Lettland. Tanken är främst att skapa en drägligare tillvaro och bättre förutsättningar för barn och unga som kommer från tuffa uppväxtförhållanden. Organisationen driver bland annat flera Day Centers, där ungdomar kan få läxhjälp, ett mål mat och tillgång till dusch. Clarion Collection Hotel Victorias systerhotell i Riga – Clarion Collection Hotel Valdemars – var tidigt ute med att stötta «Hope for Children» I dag stöttar alla Clarion Collection hotellen detta projekt genom att ge pengar och omsorg till vars en familj.

– Arbetet med «Hope for Children» påminner oss om världen utanför hotelldörren och att inte alla växer upp med samma förutsättningar i livet. Det känns därför extra bra att genom mitt jobb bidrar jag och mina kollegor på hotellet till att ge en familj i Lettland en bättre vardag. Vi har nu satt upp ett mål med att få in 10.000:- för att familjen ska kunna investera i ett vattenfilter. Just nu så går deras vatten varken att dricka, duscha eller tvätta sig i, säger Stina Olsson, receptionschef på Hotel Victoria, som besökte familjen i augusti.

– Hotellet skänker porslin, linne, dekorationer och personalen och deras släktingar och vänner har tagit med kläder, skor och accessoarer tex som nu ska ut till försäljning.  Engagemanget är otroligt stort och personalen ställer upp på sin fritid genom att baka, packa upp och färdigställa lokalen.

I år kommer även en av våra anställda, Evelina Runnö, att underhålla med sång och musik under dagen.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.