Körsång är bra för hälsan

Flera studier visar att körsång direkt stärker kroppens immunförsvar och hjälper dig att bilda mer oxytocin som skapar lyckokänslor.
 
– Ibland efter en lång arbetsdag känner jag mig så trött att jag har lust att bara hoppa över körövningen, berättar Åsa Nylander som sjunger i Vätterton. Men numera vet jag att jag blir både på bättre humör och har mer energi efter att ha fått sjunga några timmar ihop med min kör!
 
När Jönköpings kommun denna vecka bjuder in alla föreningar och organisationer att delta med arrangemang i Hälsoveckan, vill kören Vätterton öppna dörrarna för alla att prova på att sjunga i kör.
 
– På onsdag, under vår ordinarie körövning, får vem som vill komma och prova på att sjunga med oss i Vätterton. Vår förhoppning är att fler ska upptäcka den glädje och hälsofrämjande effekt som körsång har. Det finns också möjlighet för dig som vill fortsätta att sjunga i Vätterton att därefter komma på en provsjungning, berättar Åsa.
 
Vätterton är en profan blandad kör som består av fyra stämmor, sopran, alt, tenor och bas. Kören drivs som en förening och medlemmarna är mellan 25-80 år. Repertoaren är mycket bred och spänner över allt från visa till pop.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.