Rock for refugees samlade in över 50 000 – bankerna tar inte mot pengarna

Jönköpingsmusikernas stödkonsert för flyktingarna, Rock for refugees, som anordnades i fredags kväll på APT blev en succé. Det kom ca 370 besökare, en publiksiffra som vida översteg våra förhoppningar. Och det var 64 musiker inblandade på 2 scener. Också det siffror som var mer än vad vi hoppats på.

Och det bästa av allt – vi samlade in mer pengar än vi någonsin kunnat drömma om. Vi vet inte den exakta summan eftersom vi erbjöd möjligheten att deltagarna kunde sms:a eller swisha över pengar till valfri hjälporganisation – de digitala pengarna hade vi därför ingen kontroll på. Men i kassan fick vi in 30 187 kronor och enligt både vakter och kassapersonal så valde ca 1/3 av besökarna att använda sina telefoner för att betala inträdet. Och av denna 1/3 så valde majoriteten att sms:a/swisha över 200 kr. En enkel huvudräkning ger därför vid handen att kvällen inbringade över 50 000 kronor till de olika hjälporganisationerna. Ett fantastiskt resultat för en kväll fylld av musik, glädje och engagemang.

Och eftersom APT bjöd på lokal och personal, Andreas Crona bjöd på ljudanläggning, Ny bjöd på affischer och Eventgross på armband så går varenda insamlad krona till dem som behöver det. Att distribuera de pengar vi fick in i kassan visade sig däremot svårare än att samla in dem. Under gårdagen gick vi runt bland stadens banker och fick beskedet att ingen ville befatta sig med en så stor summa pengar.

Och när vi ringde hjälporganisationerna var de medvetna om problematiken – just nu anordnas det galor och det samlas in pengar här och var i landet. Men bankerna befattar sig inte med större kontantsummor än 10 000 kr per vecka och person. Vi kan ju tycka att det kunde finnas en viss hjälpsamhet och flexibilitet hos bankerna – det är inte vettigt att låta en betalning på 30 000 kronor dra ut på tiden i tre veckor när det är nu pengarna behövs.

Nu kommer det att lösa sig, vi hittade en genväg så pengarna är redan ivägskickade. Och ingen omänsklig bank i världen kan få oss att glömma medmänskligheten hos alla de som hjälpte oss att genomföra evenemanget

Hans Ludvigsson Lennart Wass Staffan Hagberg

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.