One Direction – bandet som tog världen med storm

Harry, Liam, Louis, Niall och Zayn var de fem killarna som ställde upp i brittiska X-factor som soloartister och som slutade på en tredjeplats, fast som ett band. En av jurymedlemmarna satte ihop killarna till en grupp under tävlingens gång och efter ett tag fick de namnet One Direction. Efter X-factor signerade bandet skivkontrakt och släppte sin debutsingel, What makes you beautiful. 

Resan till världens populäraste pojkband hade bara börjat. Samma år som första singeln släpptes skapade bandet sitt första album som de sedan turnerade med, än med en relativt blygsam mängd stopp på vägarna. Men åren gick och One Direction fortsatte skriva låtar och turnera med nya album, nu över hela världen. Allt gick som en dans på rosor, tills i år. Zayn Malik bestämmer sig för att lämna bandet och kvar finns nu en kvartett. Rykten om en splittring har börjat snurra och fansen har blivit oroliga. Men lyckligtvis har bandet bara beslutat om en paus på preliminärt ett år från och med mars 2016 för att kunna fokusera på solokarriärer ett tag.

Vad är det då som har gjort att One Direction har blivit så omåttligt populära, inte minst bland alla småtjejer? Cornelia Josefsson, stort fan av bandet, berättar:
– Jag tror att One Direction har fått så många fans för att de självklart sjunger bra, men de är också snygga, de skämtar på scen och älskar det de gör. Jag själv gillar bandet för att de är roliga och uppträder på ett sätt som gör att publiken hänger med. Medlemmarna har bra röster tillsammans och olika egenskaper som passar med varandra, det tror jag inte att jag är själv om att tycka. 

Cornelia tycker att One Directions sammanhållning och sättet de bildades på är det som skiljer de från andra band. Alla band blir ju trots allt inte hopsatta under X-factor.
– De har förändrats så mycket som band också, det tror jag är lite speciellt. Från början var One Direction det gulliga pojkbandet som var blyga och unga. Men nu har de växt upp och sjunger lite mer rockiga låtar, vilket jag gillar, säger Cornelia. 

Vad som kommer hända i framtiden är inte klart och många fans är oroliga över bandet. Cornelia säger:
– Efter pausen tror jag att bandet kommer återförenas och fortsätta göra musik så länge de tycker det är roligt. Men som alla band kommer de splittras någon gång, i all evighet kommer de inte hålla. Det enda man kan göra är att hoppas på så länge som möjligt. 

Så för er som undrade vad det är för pojkband era barn lyssnar på, nu har ni svaret.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.