Sport och Rock ihop- Zaragon Rock Club återuppstår

Men nu återuppstår rockklubben och musikkvällarna på nytt. 

I nästan sex år drev Claes Hernegård och Ismet ”Krylla” Bitici den populära klubben, Zaragon Rock Club inne i Ringbarens lokaler. 
Men allt fick ett slut under 2013 när Claes fick ett cancerbesked.
– Jag var helt slut, kunde inte göra annat än att vila och jag visste inte hur omfattande min cancer var, säger han.

Rocken överlever allt
Men som kom kraften åter tillbaka och rocken blev en verklighet igen. 
– Suget kom tillbaka i fjol och det såg ljusare ut för mig och cancern, berättar Claes, som idag beskriver sig som rätt pigg, trots hudcancer.

Krylla och Claes är kända för många sedan tidigare och lyckades nå ut till ännu fler när de hade Zaragon Rock Club under sina dryga fem år.
– Vi gjorde oss verkligen ett namn och vi kunde gå med vinst, förklarar Claes, medan Krylla nickar instämmande. 

Samarbete med stort nöjeshak
Och nu är det dags igen. Efter ett samarbete med Oleary’s i Jönköping tar Zaragon Rock Club över sports- och nöjeslokalen en lördag varje månad fram till jul.

– De var faktiskt Oleary’s som kontaktade oss och vi har bollat idéer fram och tillbaka och vi har funnit ett koncept som gynnar oss båda, säger Krylla. 

Premiär nu till helgen
Och nu på lördag är det premiär, eller nypremiär om man hellre vill. 
Varje lördag när det vankas löning kommer rockdyrkarna vara på plats och agera ”gäst-trivsel-tekniker”, som Claes kallar det. De gör allting runt omkring, ser till att folk har det trevligt och att allt fungerar. 

– Vi ska hålla det avslappnat och okomplicerat, menar Krylla.
De båda är dessutom fast beslutna att de inte inriktar sig till någon viss åldersgrupp, utan alla är välkomna, unga som gamla.
– Det blir rockmusik från 70-talet och framåt och vi kommer att blanda med nyförmågor och gamla godingar gällande musiker och band, förklarar Claes.

Ett sant nöje- helt gratis
Dessutom kommer Zaragon Rock Club och Oleary’s hålla fri entré, där du inte ska behöva betala en krona för att få ta del av lite rock ‘n’ roll.
– Det ska vara tillgängligt för alla, berättar Krylla.
– Och volymen inne i lokalen ska inte vara högre än att man ska kunna snacka med varandra, poängterar Claes avslutningsvis. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.