Minimalistiska, energiska och unika dansupplevelser

Nu börjar Dansnät Jönköpings höstprogram!.

Vi bjuder in till en säsong med några av Europas bästa koreografer, dansupplevelser för både den vana publiken och för de som inte tidigare besökt dansföreställningar.

– Folk behöver inte åka till större städer för att se högkvalitativ dans, Dansnät Jönköping bjuder på konstnärlig, samtida dans direkt på hemmaplan! Vi vill visa att dans kan vara unika berättelser som ger perspektiv och vidgar upplevelsehorisonten, säger Linda Kukko.

Säsongen inleds fredag 2 oktober på Jönköpings teater med Jean av Jeanette Langert. Koreografen utgår från den manliga karaktären i August Strindbergs Fröken Julie och verket är en samproduktion mellan elva olika parter inom nätverket Dansnät Sverige.

I samband med föreställningarna arrangeras också två samtalskvällar på Gunillabergs säteri, tillsammans med koreograf, skådespelare och idéhistoriker, den 29 samt 30 september.

Fredag 9 oktober gästar en tjeckiskt dansensemblen kulturhuset Spira. Spitfire Company arbetar med scenkonst över gränserna. I One step before fall utspelas en kamp i boxningsringen mot utmattning och kollaps – symptom av Parkinsons sjukdom. Ett kraftigt verk med härlig livemusik tillägnad Muhammad Ali – och alla andra som kämpar omkring oss.

Säsongen avslutas fredag 20 november på Jönköpings teater med Malmö-baserade danskompaniet Memory Wax och åtta explosiva dansare från kubanska

Danza Teatro Retazos. Possible Impossible av koreograferna Johanna Jonasson och Miguel Azcue utmanar vår veklighetsuppfattning och leker med invanda föreställningar om världen vi lever i.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.