Pizza Hut- välkommen till pizzastaden

Det kanske kan tyckas konstigt att en kedja som Pizza Hut etablerar sig i den okrönta pizzastaden, där invånarna har höga krav på hur en redig go pizza ska vara.
Men det hindrar inte det amerikanska franchiseföretaget att ta sig in på Jönköpings pizzamarknad. 
– Det kommer gå alldeles utmärkt. Det är ett välkänt varumärke och pizzorna har fungerat i många år, säger Pizza Huts VD, Björn Källström, som är på plats för att mingla med gästerna och ta emot gåvor från privatpersoner och företagare.

Långa köer
Såväl barn som vuxna köar för att få komma in i den sprillans nya restauranger för att låta smaklökarna jobba. 
Champagne flödar och läskedrycker klunkas mellan pizzabitarna.

Process i 10 år
Björn Källström berättar att han i tio års tid har haft en dialog med A6 om att få öppna Pizza Hut på A6-området, men att det först nu har blivit av.
Varför har det tagit sådan lång tid?
– Att bygga på en mark som tidigare var ett soldathem och på ett område som är så stort, ja då tar det lång tid att gå igenom detaljplan med mera, förklarar Björn Källström, som samtidigt nekar till att arbetet har gått långsamt. 
Och på frågan om det funnits andra intressanta platser att öppna restaurangen på, svarar Källman att A6 har varit det självklara från start.
– A6 är det ultimata området. Det är centralt och det är ett område som alla känner till, även de som bor utanför Jönköping och inte har direkt anknytning till staden, menar han. 

Gladast av dem alla
Och det finns fler som är glada en kväll som denna. Restaurangchefen Daniel Elmström verkar gladast av alla inne i den fullsmockade lokalen och talar entusiastiskt om Pizza Hut och att de nu äntligen har öppnat.
– Det känns helt underbart att efter så mycket jobb att nu äntligen kunna öppna och få igång verksamheten. Det är riktigt skönt just nu, säger han.
Daniel tillägger att han tycker att lokalen är supersnygg och att han är övertygad om att det kommer vara ett stort tryck på folk nu till en början.
– Vi tror att otroligt många kommer nu i början och vi tror också att vi längre fram i tiden kan bygga volymen successivt, förklarar han, samtidigt som han hejar på nyanlända gäster. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.