Mats Westling tycker Lellelörda är Perfekt

Lellelörda startar höstsäsongen med en kär Jönköpingsvän. Mats Westling har gästat staden ett flertal gånger och fått en trogen publik med sin vackra musik och, framför allt, med sina innehållsrika texter. En stark låtskrivare som med sitt senaste (och

femte) album ”Fågelvägen” visar att det finns rum för låtar och texter som både betyder och berör.

Det är inte bara i Jönköping han har sina fans – efter hiten Perfekt från albumet Café Jakob för sju år sedan har han idogt turnerat runt i landet och fått en växande skara lyssnare. Genom åren har han samarbetat med artister som t ex Idde Schultz, Jill

Johnsson och Björn Olsson. Just nu är han extra aktuell med singeln MMM WOW – Radiomix. En hjärtevarm kväll med mängder av egna tänkvärda låtar utlovas på onsdag.

Samma kväll blir det också premiär för en spännande lokal duo – skönsjungande Helen Villson slår sig samman med multiinstrumentalisten Johan Häll för att framföra egna tolkningar av låtar ur rock & pophistorien. Båda är ju vana att spela i band med både hög volym och många musiker – på Lellelörda lovar de ett enkelt och avskalat sound som ger utrymme till nyans och känsla.

Mats Westling är det tredje arrangemanget för den nystartade kulturföreningen Lellelörda som förhoppningsvis ska se till att det blir mer levande musik i staden. I juni hyllades Bob Dylan av lokala musiker och i juli gästade Joe D’Urso från New Jersey Lellelörda på OrkEster.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.