Artisterna är klara för BeatMeet Festival 6-7 november i Jönköping!

Beatmeet presenterade i mitten av augusti sina första 15 klara akter för festivalen, därefter släpptes innehållet till BeatMeet Conference och nu är det dags för nästa artistsläpp, med hela 17 nya liveakter till klubbfestivalen 6-7 november i Jönköping city!

Kite, Abalone Dots, Dead Label (Irl), Vidunder, danmarck, Dreamlake, Grace.will.fall, Grande Royale, Her Bright Skies, Le Muhr, Neon Rustlers, Adeé, Beat City Tubeworks, Lé Betre och Skraeckoedlan är bokade sedan tidigare.

– Att kunna presentera dessa 32 artister känns riktigt kul, vi har jobbat stenhårt den sista tiden för att hitta de där guldkornen som vi vill ha till klubbfestivalen. Vi har utgått mycket utifrån liveupplevelsen när vi letat och vi känner att vi lyckats hitta väldigt intressanta och aktuella artister inom alla genres som vi bokat nu, säger Henrik Johansson, producent för BeatMeet.

Festivalen äger rum på fyra scener fredag och lördag kl. 19-02. Bongo/APT, Pallas Atena, Sofiehof Underjord och Sofiehof Lounge är platserna där konserterna äger rum. Det kommer släppas 1200 biljetter och det är först till kvarn som gäller under helgens konserter, precis som det ska vara vid en klubbfestival. Alla krogar har 18-årsgräns förutom Pallas Atena, där det är all-ages på bottenplan och 18-årsgräns uppe på barbalkongen. 

Här följer en presentation av de nya akterna:

LILLASYSTER

LOK dominerade den svenska hardcorescenen runt millenniumskiftet, innan bandet splittrades.

Frontfiguren Martin Westerstrand samlade ihop en ny brokig skara musiker och i våras släppte

bandet sitt fjärde album och ska nu ge sig ut på turné igen. LILLASYSTER har idag över 25 miljoner lyssningar på Spotify och är väldigt taggade att möta Jönköpingspubliken. LILLASYSTER är kända för sin intensiva liveshow och att alltid leverera 100 procent när de är på scen! Kom i tid till detta gig under fredagskvällen, det kommer bli trångt!

Supersci

BeatMeet presenterar stolt denna legendariska hiphopgrupp som i våras släppte det kritikerrosade albumet “Entropy” med gäster som Kristin Amparo och Cleo. Supersci kommer med fullt band och kommer få scenen och publiken att vibrera!

Nicole Sabouné

Goth, New Wave och postpunk i en mix ger denna rockakt sitt alldeles egna sound. I höst släpper Nicole sitt andra album ”Miman” på nya skivbolaget Woah Dad. Det har hon producerat själv med hjälp av bandmedlemmarna Nicklas Stenemo och Jon Bordon. Nicole med band är bland det mest spännande vi har på den svenska rockscenen idag enligt många och vi håller med!

Västerbron

Med en energi som få och texter som berör skildrar detta Stockholmsbaserade band den nutid de lever i. Svensk modern punk när den är som bäst och efter deras enormt hyllade spelning på This is Hultsfred (betyg 5/5) känns det grymt att ha denna heta akt på scen under BeatMeet!

Next Stop: Horizon

Next stop: Horizon har beskrivits av recensenter som en korsning av Arcade Fire och Nick Cave. Efter mycket turnerande kommer detta Göteborgsband äntligen till Jönköping för att övertyga publiken här att rock ska spelas med känsla!

Good Harvest

Med tidlös americana och ett uns av svensk folk har Good Harvest hittat ett eget sound som tar oss med till värmen framför brasan och ger oss i publiken en skön liveupplevelse!

Mindfellaz

Denna spännande hiphopduo från Kalmar har nyligen släppt sitt debutalbum och det låter mycket lovande. Texter på svenska om det svenska samhället och beats som får dig att gunga!

Micael Matias

Med sång och gitarr framför M.M. sin musik på ett enkelt och stilfullt sätt. Hans senaste singel ”Some simple kind of” jämförs med ingen mindre än Bon Ivers.

Redhead & DJ Dogbite

Med nack-knäckande beats och en galen DJ Dogbite bakom skivspelarna bringar Redhead en genuin hiphop med inspiration från genrens golden era!

I love your lifestyle

Indiepop, influerad av den amerikanska emoscenen från 90-talet med plinkiga, shreddiga gitarrer med intensiv sång. Redan turnerat i Tyskland, England och Ryssland och släppte nyss den första singeln ”My Yard” från debutalbumet ”We Go Way Back” som släpps i februari!

Catalina Blue

Sofie Lundgren och Ellen Hall har vi sett i tidigare konstellationer i Jönköping. Här får vi nu bekanta oss med denna färska bluescountryduo där stämmor, gitarr och percussion står i centrum.

Old Kerry McKee

Som en nomad från amerikanska stäppmarkerna smög OKM in på den svenska musikscenen. Sen dess har han spelat Sverige runt och spridit sin bluesamericana med stil. Dammigt och genialt!

TellUs

TellUs sätter stämning med förhäxande harmonier och groove, med både jazz-andandes gitarrslingor

och stämmor skapar de gung i atmosfären.

LEON

Denna duo skapar tillsammans organisk electro med kontrasten av popmelodier. Resultatet låter som

en blandning av en rymdresa och en 80-talsskräckfilm!

Songs by JR

Välskrivna melodier med stämningsfulla texter, framförda av rutinerade musiker med Johannes

Raymondson (ex Mainstreet of SWE) i spetsen. Denna nya konstellation, som ger oss Coldplay-
feeling, ska bli mycket intressant att följa i framtiden och på BeatMeets scen såklart!

Peter Fransson

Bluesinspirerad folkmusik med många andra inslag. Dynamisk och experimentell i både röst och instrument, med mål att röra sin publik.

Story of Deep Purple

Lars Östvall, Anders Fennsjö med vänner har flera gånger tidigare levererat mycket uppskattade workshops och konserter med tema äldre rockmusik. Denna gång kommer Lars att snacka om Deep

Purple ´s tidiga plattor och Anders tar med sin elgitarr med oss på en resa som beskriver Deep Purples storhet och förklarar varför bandet influerat kanske fler band än något annat. Den perfekta afterworken och starten på årets BeatMeet under fredagskvällen är bokad!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.