Klubb Orange med Jonathan Johansson

Efter hyllade spelningar på sommarens festivaler och ett av årets bästa albumsläpp inleder han sin höstturné i Jönköping.

– Nu kommer höst och vinter och jag har ju en del kompositioner för de årstiderna, säger Jonathan Johansson. I’ll bring sunshine och bedrövelse, jag lovar!

Med sitt senaste album ”Lebensraum” ger Jonathan Johansson en allvarlig, vass och ärlig betraktelse över den stämning som råder i Europa idag. Den uppriktiga nutidsskildringen har i media beskrivits som ”fenomenal” (Dagens Nyheter) och ”briljant” (Upsala Nya Tidning) och Nöjesguiden tyckte att Jonathan Johansson ”kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin Oskar Linnros”.

Efter vårens utsålda konserter spelade han under sommaren på några av Sveriges största festivaler. Höstturnén har premiär här i Jönköping och fortsätter sedan till Uppsala, Linköping, Örebro, Umeå och Köpenhamn och Århus i Danmark.

Jonathan Johanssons suggestiva musik, spröda röst och kraftfulla texter har fascinerat popfans sedan debuten 2009. Hans skivor ”En hand i himlen” och ”Klagomuren” har hyllats i media och nominerats till flera Grammisar och P3 Guld.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.