Fullt Blås i och utanför Spira

Det blåser på Spira den här veckan – tisdagens lunchkonsert är en liten lektion i svensk blåsmusik och på torsdag kväll stämmer Serenadensemblen upp klassiska toner i en fin konsert. 

På tisdagens lunchkonsert blir det svensk musik för blåsare: Taube, schottis och polskor står på repertoaren när Charlotta Savander, klarinettist i Jönköpings Sinfonietta presenterar guldkorn ur den svenska musikskatten för sina nya kollegor Paloma Pinto Viloria, klarinett och Lou Pauquin, fagott.

Samma musiker, tillsammans med övriga sju medlemmar i Serenadensemblen, kan publiken även lyssna till två dagar senare då konsertserien Klassisk torsdag fortsätter med blåsmusik av annat slag. I Konsertsalen spelas då musik av Beethoven, Francaix och Reinecke.

Även John Bauer Brass spelar för fullt den här veckan och några till framöver. Lågstadieklasser i Jönköping och Aneby får lyssna och vara med när blåskvintetten spelar upp:

– Det är så roligt att spela för barnen, det är väl ett hundratal ungar som sjunger med vid varje konsert, berättar Yngve Nordström, ensembleledare för JBB. Och det känns viktigt att bjuda på bra musik även till barn!

fakta

Introduktion till den svenska musikskatten: Lunchkonsert tis 6 okt 12.00 i Caféscenen, Spira

Klassisk torsdag med Serenadensemblen: tors 8 okt 19.00 i Konsertsalen, Spira

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.