Jazzbesök av en smålandsdotter

Efter många år av högre musikstudier och aktivt musikerskap inom flertal musikgenrer kommer Göteborgsboende Mari Åkerblom med sin jazzduo ”Mari Å Jonas” den 24 oktober att framträda på Kulturhuset i Jönköping.

DEN AKTUELLA KONSERTEN är delvis en dedikation till Maris far, Ralf Åkerblom som är känd i Jönköpings jazzkretsar sedan många år i egenskap av vibrafonist (har bland annat spelat med Jormin’s) men även för att dragit igång jazzklubbsdelen av för många kända ”Fyrtiotvåan” på 70-talet.

JAZZDUON ”Mari Å Jonas” tar sig an gamla vokaljazzklassiker! Detta gör duon i en anda av nyfikenhet där man försöker hitta den djupt personliga tolkningen med en känsla av både sårbarhet, intimitet, sväng, nytänk och en dos välbehövlig experimentlusta. Vi blandar och ger och botaniserar i en rik flora av långsamma ballader och snabbare tempon. En del eget material och nyskrivet kommer också framföras. Vi ser fram emot en njutbar och berikande stund i vokaljazzens rika mylla.

MARI ÅKERBLOM är en gränsöverskridande sångerska/artist med brett register både ifråga om röst och repertoar. Sjunger såväl opera, klassiskt/barock, sakrala arior, romans, nutida konstmusik, jazz, experimentellt (tex i mooniverse.se), singer/songwriter med improvisationsinslag, folkton. Började sin musikutbildning på Södra Vätterbygdens Folkhögskola, Hjo Folkhögskola och därefter flera omgångar högre utbildning på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Komponerar en hel del, spelar piano samt undervisar i sång.

JONAS HÄLLSTRÖM, andra halvan av duon, är en pianist som företrädesvis spelar jazz och som har spelat med en rad olika konstellationer. Utbildad på Örebro Musikhögskola samt Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Jobbar också som pianopedagog på Hjo folkhögskola. Komponerar och har nyligen gått en utbildning i Örebro i jazzkomposition.

PLATS: Jönköpings Kulturhus
TIDPUNKT: 24 oktober 2015, kl 18 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.