Art as a Part gav 173 000 kronor

 Köpintresset på utställningen Art as a part var stort och när alla pengar räknats visade det sig att resultatet blev 173.409 kronor.

– Det känns jätteroligt och det överträffade förväntningarna, säger Anna Hållams, fotograf och initiativtagare till Art as a part i ett pressmeddelande.

Köksbordsinitiativ
Idén till utställningen föddes vid köksbordet i frustration över den rådande flyktingsituationen. Anna Hållams gjorde ett upprop i sociala medier och frågade andra kreatörer om de kunde tänka sig att bidra till en utställning där alla verk skulle säljas till hjälp för flyktingar. Då var hon mycket osäker på hur förslaget skulle tas emot och hon jämför känslan med en stagedive där hon inte visste om någon skulle ta emot henne eller inte.

– När jag kastade mig ut visste jag inte om det skulle bära, men det var många som räckte upp handen och sa ”jag är med”, berättar hon.

Många delade information om Art as a part i sociala medier och när det väl var dags för utställningen i lördags fylldes lokalen på Atollen snabbt med besökare. Många av dem har nu något riktigt fint att hänga på väggen och har samtidigt bidragit till att hjälpa människor som är på flykt från Syrien.

Fantastiskt engagemang
Erikshjälpens insamlingschef Lotta Olofson är glad och tacksam över Anna Hållams initiativ, kreatörernas engagemang samt över att det var så många som kom och handlade fotografier, illustrationer, målningar och annan konst.

– Utställningen blev verkligen lyckad och vi på Erikshjälpen är otroligt tacksamma över människors vilja att hjälpa i den rådande flyktingsituationen, säger hon.

De pengar som Art as a part fick in går till Erikshjälpens arbete för flyktingar. Via samarbetsorganisationen Medair gör Erikshjälpen insatser i Libanon, i flyktingläger i Bekaadalen. Fokus ligger på humanitära insatser som att stärka befintliga hälsocentraler och ge flyktingar hjälp till vård.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.