Min lilla syster visas på Folkets Bio i Jönköping

Folkets bio i Jönköping börjar söndagen med en film för de minsta filmälskarna och deras föräldrar eller andra vuxna som vill ta med dem på film ur en kos dagbok bjuder på både skratt och allvar.

Därefter visar vi filmen Min lilla syster, en dramatisk film med Jönköpings egna Amy Diamond i huvudrollen.

Vår kvällsfilm på söndag är den israeliska filmen Avskedsfesten, om ett svårt etisk val. Men också en film med värme och humor.

På måndag har vi en extravisning och visar då Vinterboj, en kanadensisk film om att ta kontroll över sitt liv när man inte har någonting. Du som arbetar som arbetar inom vården går in gratis med tjänstelegitimation. Läs mer om filmen på vår hemsida.

Min lilla syster 
Stella är precis på väg in i den spännande, men också så skrämmande, tonårstiden. Hennes storasyster Katja är en riktig talang inom konståkning. Stella gör allt för att försöka vara lik sin syster och på så sätt också försöka få lite mer uppmärksamhet av de ganska upptagna föräldrarna. Men Stella upptäcker att det är något som inte stämmer med Katja. När Stella konfronterar Katja tvingas hon in i en härva av utpressning, manipulation och lögner av sin syster. Stella blir rädd att det ska få förödande konsekvenser för familjen om hemligheten uppdagas. Min lilla syster är en film om drömmar som gått fel, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag.

VISAS sön 18/10 kl.16.30
Regi Sanna Lenken
Ursprungsland Sverige
Tid 94 min
Ålder från 11 år

Avskedsfesten 
Vi föds mot vår vilja och vi formas mot vår vilja – borde vi inte då åtminstone få bestämma när det är dags för den sista färden? Yehezkel bor tillsammans med sin hustru Levana på ett gemytligt ålderdomshem i Jerusalem. De lever ett fridfullt liv, och när bäste vännen Max drabbas av en obotlig sjukdom, bestämmer sig Yehezkel för att hjälpa honom till en lika fridfull död. Men att infria löftet visar sig vara lättare sagt än gjort, för ingen vill vara den som utför den slutgiltiga proceduren. Istället bygger Yehezkel en maskin som ska göra jobbet. Efter Max bortgång sprider sig ryktet om den barmhärtiga uppfinningen, och önskemålen strömmar in; alla vill få maskinens hjälp att ta sig till den andra sidan. Men när Yehezkels egen hustru blir en kandidat, ställs de inför ett svårhanterat moraliskt dilemma.

Avskedsfesten är en varm och humoristisk skildring av en av livets viktigaste frågor – rätten att bestämma över sitt eget liv.

VISAS sön 18/10 & ons 21/10 kl.19.00 
Regi Tal Granit
Ursprungsland Israel
Tid 95 min
Ålder från 15 år

MIN LILLA SYSTER
18/10
AVSKEDSFESTEN

18/10 + 21/9
VINTERBOJ 19/10
LOVE AND MERCY
25/10
MARSHLAND
25/10 + 28/10
HAVETS SÅNG
28/10
MELBOURNE 1/11

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.