Bättre kvalitet när BUBS blir gelatinfritt

BUBS har nu börjat göra sitt godis utan gelatin. Pelle tar en titt på vad det finns för fördelar med det.

BUBS godis ska numera göra allt sitt godis utan gelatin. Det är för att godiset nu kommer att ha bättre textur och konsistens, men det har även fler fördelar. Det finns många i Sverige som inte äter gelatin av olika anledningar. Vissa är veganer eller vegeterianer, andra äter inte gelatin av religiösa orsaker. Genom att göra gelatinfritt godis är BUBS steget före många andra godistillverkare, eftersom de nu kan sälja till fler.

Det här ska ersätta gelatinet
Potatisprotein är vad BUBS tänker ersätta gelatinet med, så godiset är nu helt vegetabiliskt, säger Ulrik Lindström. Folk med speciell kost, så som veganer som inte äter något från djur, kan därför nu börja äta BUBS godis. Godiset kommer också förhoppningsvis att bli bättre än någonsin på grund av ändringen av textur och konsistens.

Från däggdjur till potatis
Gelatin är gjort av däggdjurs protein. Uppfödandet av däggdjur för slakt är dåligt för miljön eftersom det kräver stora resurser, så därför är det mycket mer hållbart att göra vegetabiliskt godis.

Hållbarhet är något som BUBS har fokuserat mycket på. Utöver att göra gelatinfritt godis använder de Fairtrade-märkt socker, vilket innebär att arbetarna som tar fram sockret har gjort det under bra förhållanden och med rimlig lön.

BUBS har bevisat att de bryr sig om kvalitet, inkludering och hållbarhet, vilket jag tror kommer gynna dem – kanske vill fler köpa BUBS godis nu när de har visat vad de står för.

Pelle Hallgren

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.