Terraria – pixelvärlden med fans världen över

Pelle Hallgren recenserar det nya spelet.

Terraria är spelet som står på egna ben, och med både känsla för utforskning, byggande, och utmanande bossar charmerar det många av världens spelintresserade. 

2011 släpptes spelet Terraria, och det finns nu på till exempel dator och Playstation 4. Nu har det fått många fans över hela världen. Konceptet är enkelt; bygg, upptäck, slåss. Men i praktiken blir det mycket djupare.

Du börjar som en liten pixel-figur i en värld som består av olika klimat såsom skog, snö, öken, med mera. För att överleva natten, då monster uppenbarar sig, måste du bygga ett hus. Med tiden kan man bygga ut huset, så att figurer med olika varor och tjänster till salu kan flytta in. Man kan samla material till sitt hus, men det riktigt roliga börjar när du gräver ner dig under ytan. Där finns det sällsynta metaller, skatter, och övergivna stugor. Du kan hitta saker som hjälper dig överleva, och metaller som kan smältas till kraftiga vapen. Terraria är fullt av farliga monster, och en bit in i spelet börjar man även att möta bossar- större och farligare monster som kräver bättre utrustning och förberedelse. Rätt ofta kommer det uppdateringar till Terraria, så att det finns även mer att göra.

Terraria är väldigt djupt, och det finns mycket att göra. Beroende på vad man är på för humör finns det alltid något kul att lägga sin tid på; man kan till exempel bygga ut sin bas, så att den blir smidigare och säkrare, eller söka underjorden efter skatter och sällsynta föremål. Jag skulle rekommendera spelet för de flesta personer som letar efter något som de kan spela länge. Eftersom spelet är på engelska och några delar av spelet kan vara svåra för yngre personer att förstå tror jag att Terraria passar bättre för personer som är över tio år gamla.

Många jämför Terraria med Minecraft, på grund av byggandet, grävandet och den fyrkantiga grafiken. Det är sant att spelen är lite lika, men jämfört med Minecraft är Terraria 2D, alltså ser du allt som händer från sidan. Därför blir det lite av en klassisk känsla på spelet. Jag skulle också säga att Terraria är “djupare”. Det finns mer att göra i underjorden, och jag tycker att både byggandet och boss-fighten är mer intressant och utvecklat.

Både spelmusiken och grafiken bidrar till en charmig spelupplevelse som är svårslagen. Terraria är billigt och är ofta på rea hos Steam, vilket är som en social media där man kan både köpa och spela spel och prata med vänner. Med tanke på priset är det värt att köpa det, för även om man inte gillar spelet har man ändå inte lagt så mycket pengar på det.
Om man gillar att spela med andra är Terraria också ett solklart alternativ. Det är enkelt att hoppa in mitt i en kompis spel. Om du spelar det på datorn och till exempel reser mycket och inte alltid har uppkoppling är Terraria för dig. Man kan spela offline såväl som online, fast då utan multiplayer. Utöver själva datorn behöver du bara en datormus för att kunna spela hyfsat bra, så det är enkelt att ta med sig när man reser.

Källa: Terraria.gamepedia.com

Pelle Hallgren

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.