Svårt och konstigt? Nej, Opera für alle!

Opera, det är väl svårt? Ska jag gå på opera, då måste jag väl vara finklädd? Är opera verkligen något för dagens publik?

I sin föreställning Opera für Alle vill Karolina Blixt slå hål på våra fördomar och skapar en operaföreställning där alla är lika välkomna – nu kommer hon till Spiras After Work-scen.

I Opera für Alle framför operasångerskan Karolina Blixt en rad välkända musikstycken. Sånger ur Carmen, Don Giovanni, Trollflöjten och Barberaren i Sevilla får ny livskraft när Karolina möter sin publik. Med en fantastisk röst och dramatisk talang tar hon oss med in i en annorlunda operavärld. Det här är verkligen opera för alla, för såväl den vana operabesökaren som för den som går för första gången!
På scenen ser vi Karolina Blixt, pianisten Samuel Skönberg och en flygel. Scenografin är enkel men med mycket kostym, humor och drama blir föreställningen storslagen.
Karolina Blixt är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och har sjungit på de stora opera- och konsertscenerna runt om i Sverige och Europa. Men hon drivs också av att göra klassisk konstmusik tillgänglig för fler än de redan invigda. 2013 satte hon därför upp föreställningen Opera für Alle på Klara soppteater i Stockholm där den har spelat för fulla salonger, hon har även spelat den på Helsingborgs Stadsteater och Ulriksdals Slottsteater.

Nu turnerar föreställningen med Riksteatern och två föreställningar ges 19 och 20 okt på Spira i Smålands Musik & Teaters After Work-serie.

fakta

Mån 19 okt 17.30 och tis 20 okt 17.30 i Caféscenen, Kulturhuset Spira

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.