Regina Lund årets gäst i Frejas Julshow

Freja Musikteater håller på traditionerna och presenterar en ny julshow i Spira. 

Årets föreställning heter Jul hos Juku, och gäst är ingen mindre än Regina Lund. Premiär 12 december.

Allkonstnären Regina Lund kom i kontakt med Freja-ensemblen i våras, när hon spelade kejsar Josef II i Smålands Musik & Teaters uppsättning av Amadeus. Nu kommer hon alltså tillbaka till Jönköping och blir årets julgäst hos Freja.

– Regina kommer att arbeta fram föreställningen tillsammans med Peter Ivan Ericson och Clas Malmborg, som är nyanställd regissör för Freja, berättar Sofie Palander, konstnärlig ledare och koreograf. Vi jobbar alla väldigt nära ensemblen. Målet är att överraska publiken, men med ett hållbart budskap. Frejas föreställningar är alltid mer innehåll än yta, och premiär blir det lördag 12 december i Kulturhuset Spira.

– Att vi har fått in Clas Malmborg som regissör känns också väldigt bra, fortsätter Sofie. Clas kommer att jobba för Freja på deltid, han är även lärare och regissör på Skara Skolscen och arbetar med den fria gruppen Teater Diagonal. Clas är en förstärkning för oss.
Freja Musikteater är en ensemble med 14 unga vuxna med olika diagnoser inom autismspektrat. Verksamheten startade 2005 och sedan 2009 är Freja Musikteater en permanent del av Smålands Musik & Teater.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.