Högskolestudenter ställer ut på Jönköpings läns museum

Studenterna, med bland annat ingenjörsbakgrund, har i ett projekt tränat sig i att uttrycka och förmedla ett budskap i en abstrakt form och i ett gestaltande språk. Nu visar de resultaten i utställningen Places and Spaces and the places in between.

Projektet “Places and Spaces and the places in between” ingår i en inledande kurs i ”Designfilosofi och praktik” på Master-programmet i Industridesign vid Tekniska högskolan, Jönköpings University.

Det är ett utmanande projekt där internationella och nationella studenter med bland annat ingenjörsbakgrund får träna i att uttrycka och förmedla ett budskap i en abstrakt form och i ett gestaltande språk. Under resans gång ska de även dokumentera sitt arbete och reflektera över sin skapandeprocess. I början av projektet tillbringade studenterna två dagar på Omberg där de inspirerades av naturens formövergångar och definierade sitt egna förhållningssätt till temat.

Genom skisser, bilder, text och ord har studenterna arbetat vidare med att gestalta sina upplevelser till fysiska skulpturer. Därefter har studenterna besökt möbelföretaget Källemo där en mängd olika skapandeprocesser från idé till färdig möbel belystes.
Efter handledning och en inspirationsföreläsning ”skulptural form i produktdesign” med Cheryl Akner Koler, skulptör och professor vid Konstfack har studenterna arbetat vidare med sitt skulpturala skapande i verkstaden på Tekniska Högskolan. De avslutar processen och projektet med en utställning av sin skulptur här på Jönköpings läns museum.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.