Tre frisörer har gjort ett klipp

Tre månader av hårt slit, tvättande, skrubbande, målande och inredning har resulterat i den nya salongen. 

– Det är en dröm! utbrister Stefan.

I 36 år användes den gamla hårfrisörsalongen på Östra Storgatan. Redan för två år sedan började Stefan och Katarina som har arbetat tillsammans i hela 17 år att leta efter en ny lokal. När Cissi hade börjat arbeta med duon sprang hon en dag förbi den tomma lokalen vid Atollen vid lunch och snabbt såg hon den perfekta platsen för deras nya och fräscha salong.

Har inrett själva
Stefan, Cissi och Katarina är tillsammans delägare, och de är de tre själva som tillsammans med vänner, familj och pojkvänner har renoverat och inrett lokalen. Salongen ligger i samma byggnad som det nya systembolaget. De stora fönstren på andra våningen ger en läcker utsikt över Best of Brands och en inblick i Jönköpings centrum. Det är högt i tak, rummet är fullt av ljus och stilen i salongen har blandats med modern och gammaldags design.
– Vi ville ha en känsla av mix, inte bara nytt, säger Katarina.

Berömd guldspegel
Cissi studerade på frisörskolan hos Stefan för många år sedan. Hon berättar om den stora guldiga spegeln som en gång i tiden var Stefans mormors. Idag står lutad mot väggen vid ingången till salongen.
– Den gör sig mycket bättre här. Hela salongen har mer rymd än den gamla på Östra Storgatan. Atollen är Jönköpings nya ställe, det är lätt att ta sig hit och det finns ett P-hus.

Överösta med blommor
Under tiden väller vänner och släktingar in för att lämna blommor och gratta trion. Gudrun Granath, mamma till Katarina, berättar hur mycket de tre delägarna har slitit och hur glada hon kan se att de alla är.
Lyckligast av alla är Stefan. Han har fullt upp med att klippa en kunds hår, och trots det tillfälliga strulet med den nya kortläsaren strålar han.
– Det här är en dröm. Jag hade aldrig trott jag skulle få öppna en ”egen” salong, säger han och gör citattecken i luften.
– Men nu är drömmen sann, vår dröm tillsammans. Nu kan jag inte klättra högre, det här är det absolut bästa som kan hända.

Julia Löfquist

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.