Veckans filmer på Folkets Bio

Den här veckan visar Folkets Bio i Jönköping dels filmen Amour Fou, en film om poeten Heinrich von Kleist och dennes plan på att ingå en självmordspakt.

Vi visar även den prisvinnande franska filmen Dheepan, om att bygga upp sitt liv efter en flykt och ett förflutet.

Vill du vara med och engagera dig i Folkets Bio? Till exepmel sälja biljetter, sätta upp affisher och/eller vara med och bestämma vilka filmer som ska visas? Det är roligt och som aktiv medlem får du också se alla filmer gratis. Se informationen i rutan till höger.

Amour fou
Berlin, under Romantiken. Den unge poeten Heinrich önskar övervinna dödens oundviklighet genom kärleken, men lyckas inte övertala sin skeptiska kusin Marie att ingå en självmordspakt. Så möter han Henriette, som är hustru till en affärsbekant. Den förföriska unga damen är måttligt intresserad av hans erbjudande, ända tills hon får reda på att hon lider av en obotlig sjukdom. Berättelsen är baserad på poeten Heinrich von Kleists liv.

VISAS sön 8/11 kl.16.30
Regi Jessica Hausner
Ursprungsland Tyskland/Österrike/Luxenburg
Tid 96 min
Ålder från 15 år

Dheepan
När den föredetta soldaten Dheepan flyr inbördeskriget i Sri Lanka tillsammans med en ung kvinna och en liten flicka, ljuger de om att de är en familj. Som flyktingar i ett oroligt förortsområde i Frankrike och utan att knappt känna varandra försöker de bygga upp ett nytt liv tillsammans.

Filmen belönades med Guldpalmen vid årets filmfestival i Cannes.

VISAS sön 8/11 & ons 11/11 kl.19.00
Regi Jacques Audiard
Ursprungsland Frankrike
Tid 109 min
Ålder från 15 år

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.