Rebelliska citypojkar gör sin debut

Jönköpingsbandet Neon Rustlers kommer spela på festivalen Beatmeet i helgen. De sex killarna har spelat tillsammans i cirka två år och det här blir den första offentliga spelningen de gör tillsammans. 
– Det är helt nytt för oss, det ska bli spännande, säger sångaren i bandet, Tobias Hill.

De flesta medlemmarna i bandet har spelat tillsammans i ett band innan, Phoenix Harmony. Sedan anslöt sig Mattias Forsman som pianist och därefter kom sångaren Tobias Hill. Han hade sjungit med några i bandet sedan innan. 
– Men det här är ett helt nytt koncept, ett helt nytt band, säger sångaren. 

Bandet består av Erik Fröderberg, Kristoffer Ericsson, Mattias Forsman, Eric Svensson, Tobias Hill och Björn Falkenström. 
Namnet är en sammansättning av rustlers, som förr var slang för boskapstjuvar och rebeller, och neon, som står för de citypojkar de sex killarna är. De har släppt tre singlar på Spotify och mer är på gång. Nästa vecka släpper de nämligen sin första EP, som kommer ha samma titel som bandet, Neon Rustlers. 

Musiken de spelar är en blandning av country och klassisk rock. De inspireras av 60- och 70-tals rock såväl som nyare band som Blackberry Smoke. Nyligen släppte bandet en singel, Cold Ones.
– Det var som en propp släppte och vi hittade vår egen stil. Man inspireras alltid av olika musiker eller band, men vi sätter vår egen prägel på det. Med alla ingredienser vi har blir det Neon Rustlers. 
I framtiden ligger många planer och drömmar, men det viktigaste för bandet är att få repa och skriva egna låtar.
– Jag är glad så länge jag får spela, säger Tobias Hill. Det är det viktigaste för oss. 

Bandet kommer att spela på Sofiehof på Beatmeet-festivalen på lördag.

Julia Löfquist

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.